Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program

A 2024. évben a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal – a korábbi Új Nemzeti Kiválóság Program és Kooperatív Doktori Program alapjain – új nemzeti kiválósági ösztöndíjprogramot hirdetett meg. Az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) ösztöndíjai minden karrierszakaszban jelentős szakmai elismerést, motivációt és presztízst jelentenek az Óbudai Egyetem leginkább kiemelkedő tehetségei részére.

Az EKÖP-ÁLTALÁNOS Ösztöndíj azokat az alap-, mester- vagy doktori képzésben részt vevő hallgatókat és fiatal oktatókat, kutatókat támogatja, akik egyetemünkön sikeres kutatás-fejlesztési, innovációs vagy alkotói tevékenységet végeznek és saját munkájuk eredményeiről az előírt publikációkban is beszámolnak. Intézményünk számára kiemelt stratégiai kérdés a mesterképzések továbbfejlesztése és erősítése, így a nappali vagy levelező mesterképzésen részt vevő hallgatókat különösen biztatjuk a kutatócsoportokhoz való csatlakozásra és a pályázat benyújtására.

Az EKÖP-KDP Ösztöndíj azoknak a doktorandusz hallgatóknak nyújt kiváló lehetőséget, akik vállalati együttműködés keretében, a versenyszféra számára is hasznosítható kutatás-fejlesztési tevékenységet végeznek.

Benyújtási határidő: 2024. 07. 22.

Részletes felhívás linkje: ITT

A felhívással kapcsolatban a Pályázati Irodában tájékoztatást nyújt: Mihályi Laura, Kővári-Breuer Orsolya