Mintaprojekt lett az Óbudai Egyetem „Open, online courses to develop social emotional skills” című projektje

Ramirez Sarolta, a Pályázati Iroda munkatársa felkérést kapott a TEMPUS Közalapítványtól, hogy tartson előadást az Egyetem tavaly zárt „Open, online courses to develop social emotional skills” című Erasmus+ projektjének bemutatásáról.

A projekt konzorciumi formában valósult meg az Óbudai Egyetem konzorciumvezetésével, Ramirez Sarolta volt a projektmenedzser, szakmai oldalról pedig Dr. Pogátsnik Mónika és Módné Takács Judit dolgoztak benne.

Az Óbudai Egyetem részéről a projekt szakmai megvalósítást az Alba Regia Műszaki Kara végezte a Képes Alapítvány (Magyarország), az MCAST (Málta) és a Vista College (Hollandia) partnerekkel együttműködve. A projektben a partnerek három innovatív, online kurzust (MOOC) hoztak létre, amelyek interaktív tananyagot, feladatokat és tesztekkel lettek kifejlesztve, kifejezetten a társadalmi-érzelmi készségek fejlesztésére.

A Tempus Közalapítvány felkérte Ramirez Saroltát a projekt koordinátorát, hogy 2023. 10. 11-én az „Aktív társadalmi részvétel az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület projektekben – A Tempus Közalapítvány szakpolitikai szemináriuma” címmel megrendezésre kerülő eseményén tartson projektbemutatót az egyetem rendkívül sikeres „Open, online courses to develop social emotional skills” projektjéről.

Előadás címe: Jövőbiztos készségek egy változó világban

A szociális-érzelmi készségek megléte egyre fontosabb elvárás a munkaerőpiacon, különösen a folyamatosan változó, egyre személytelenebb, technológiával átalakuló világban. Az OPENSEL projekt keretében magyar, holland és máltai partnerek három Massive Open Online tanfolyamot (MOOC) fejlesztettek ki a felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára, amelyek segítségével prezentációs, csapatmunka és stresszkezelési készségeket sajátíthatnak el.

A projekt termékeken keresztül az előadás célja bemutatni az aktív társadalmi részvételt. A fiatalok a megfelelő támogatást, tudást, készségeket elsajátítva a közösség életének egyenrangú alakítói lehetnek, ebben a kidolgozott kurzusok első kézből nyújtanak támogatást.

2023. október 10.